Αρχαιρεσίες (16-8-2015)



Κυριακή 16 Αυγ 2015. Κάτω από σκαλωσιές και πάνω στα μισοσκονισμένα καθίσματα, λόγω επισκευών του Πνευματικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, με θέμα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ και την εκλογή νέου.

Η συμμετοχή των μελών ήταν περιορισμένη, όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, παρά την προσπάθεια ενημέρωσης που έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό που άλλαξε αυτή τη φορά, είναι ότι το ψηφοδέλτιο συμπληρώθηκε σχετικά εύκολα, αφού αρκετά από τα νέα μας μέλη δέχτηκαν πρόθυμα να είναι υποψήφιοι.
Μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, εκλέχτηκαν οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά) :
Γιανούμης Γιώργιος, Γριμπαμπής Ιωάννης, Καρατζάς Κων/νος, Κουμελά Ν. Μαρία, Κωνσταντίνου Αγγελική, Κωνσταντίνου Μαρία, Λεωντσίνης Μάρκος, Μανές Κοσμάς, Μπογή Μαρία, Πυκνή Δέσποινα, Στέκα Χρυσάνθη, Σύλλας Δημήτριος, Σωτηράκη Ευαγγελία και Φιστουρής Αχιλλέας. Από τους παραπάνω, σύμφωνα με το καταστατικό, οι εννέα είναι τακτικά μέλη και οι πέντε αναπληρωματικά.  Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Ζηλανάκης Παντελής, Μπίλλος Αναστάσιος και Μπογιατζής Θεόδωρος.
Μέσα σε δύο ημέρες (στις 18 Αυγ.) συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Η σύνθεση του νέου ΔΣ, όπως πρόεκυψε από τη συνεδρίαση, είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος:         Γριμπαμπής  Ιωάννης.
Αντιπρόεδρος:  Φιστουρής Αχιλλέας.
Γραμματέας:     Κωνσταντίνου Αγγελική.
Ταμίας :             Πυκνή Δέσποινα.
Μέλη:             Κουμελά Ν. Μαρία, Κωνσταντίνου Μαρία, Λεωντσίνης Μάρκος, Μανές Κοσμάς, Μπογή Μαρία.
Αναπληρωματιά Μέλη: Γιανούμης Γιώργιος, Καρατζάς Κων/νος, Στέκα Χρυσάνθη, Σύλλας Δημήτριος, Σωτηράκη Ευαγγελία.
Όλα τα εκλεγμένα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, υποσχέθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν αρμονικά για την επίτευξη των σκοπών του σωματείου.
Ακόμα, αρκετά μέλη της Προόδου που συμμετείχαν στο παρελθόν στα Δ.Σ, δήλωσαν ότι είναι πρόθυμα να συμμετέχουν σε κάποια από τις δραστηριότητες του σωματείου, ώστε να ελαφρύνουν το βάρος που σηκώνουν οι εκλεγμένοι.
             Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι οι προοπτικές είναι θετικές και ότι το νέο ΔΣ θα έχει μια επιτυχημένη πορεία.