Δενδροφύτευση στη μνήμη Γιάννη Περίκου

    Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, η ΠΡΟΟΔΟΣ σε συνεργασία με το σύλλογο των υπαλλήλων της ΕΜΧ, πραγματοποίησε δενδροφύτευση στο δασικό πυρήνα στη μνήμη του συγχωριανού μας Γιάννη Περίκου, στην περιοχή του Κοντυλόπου.  Ο δασικός πυρήνας δημιουργήθηκε το 2016 από το σύλλογο των εργαζομένων της ΕΜΧ, αλλά αρκετά δένδρα ξεράθηκαν και χρειάστηκε η αναπλήρωσή τους.
    Προηγήθηκε η ισοπέδωση του χώρου με μηχάνημα από το Θοδωρή Αργυρούδη, επειδή είχαν πέσει χώματα από κατολισθήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια οι εθελοντές της Προόδου και της ΕΜΧ φύτεψαν 42 κουτσουπιές (μοιάζουν με τις πασχαλιές) που παραχώρησε η Δασική Υπηρεσία Χίου. 

Η δράση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατο του Γιάννη Περίκου. Προγραμματίζεται και νέα εκδήλωση στην αίθουσα της Προόδου, όπου θα προβληθεί το πλούσιο και σημαντικό έργο του.

Ευχαριστούμε το Θοδωρή Αργυρούδη, που αφιλοκερδώς ισοπέδωσε με μηχάνημά του το χώρο, τη Δασική Υπηρεσία Χίου, για τα δενδρύλλια που μας παραχώρησε, τον Κώστα Σταμούλη για τη φωτογραφική κάλυψη και τους εθελοντές της Προόδου και της ΕΜΧ για τη δενδροφύτευση. 


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου