Δύο έπαινοι για την Πρόοδο


Δύο επαίνους έλαβε η Πρόοδος το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη συμμετοχή της σε διάφορες δραστηριότητες.
Ο πρώτος στις 17 Φεβ. 2019 από τον Σύλλογο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι εν χορώ» και ο δεύτερος στις 26 Μαρ. 2019 από το Δήμο Χίου.

Οι «Χίοι εν χορώ» απένειμαν στην Πρόοδο τιμητική πλακέτα, διότι συμμετέχει τα τρία τελευταία χρόνια στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που γίνεται στη Χίο, στο οποίο συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Χίο και άλλα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι Σύλλογοι που έρχονται στη Χίο για το φεστιβάλ, επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς και στη συνέχεια παρακολουθούν το δέσιμο του κεφαλομάντηλου της Καλλιμασιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς καθώς και θεατρικά δρώμενα στη τοπική διάλεκτο, από τη Θεατρική ομάδα της Προόδου. Οι επισκέψεις αυτές έγιναν στις  8 Σεπ. 2016, στις 7 Σεπ.2017 και στις 29 Αυγ 2018.
Η δεύτερη απονομή έγινε από το Δήμο Χίου, για τη συμμετοχή της Προόδου στους καθαρισμούς που έγιναν στα πλαίσια της δράσης Let’s do it Greece. Για τη συγκεκριμένη απονομή θα πρέπει να πούμε, ότι οι καθαρισμοί δεν έγιναν μόνο από την Πρόοδο, αλλά από όλους μαζί τους φορείς της Καλλιμασιάς, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στην Πλατεία Πλαστήρα της Χίου και έλαβαν και αυτοί τιμητικό έπαινο.
Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων της Καλλιμασιάς φωτογραφίζονται μαζί με τους διοργανωτές και τους Αδερφούς Μυλωναδάκη, οι οποίοι παρουσίασαν και το τραγούδι «Εμείς μαζί», που έγραψαν ειδικά  για τη δράση Let’s do it Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου