Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση 2018


Την Παρασκευή 3 Αυγ. 2018 πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης 2018. Οι διαδικασίες ήταν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές. Το μόνο που άλλαξε ήταν η απονομή του επαίνου που γίνεται κάθε χρόνο σε Καλλιμασιώτες, για την προσφορά τους στο χωριό. Εφέτος, οι φορείς της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης αποφάσισαν να τιμήσουν τον κ. Χρήστο Κρουσουλούδη και το πραγματοποίησαν  την προηγούμενη ημέρα, στην εκδήλωση της χορωδίας της Προόδου, που είχε πολύ περισσότερους θεατές.
Τη συζήτηση ανέλαβαν να συντονίσουν ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος των φορέων της εκκλησίας και ο κ. Γιάννης Γριμπαμπής, ως εκπρόσωπος της Προόδου. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Βελτιώνουμε τη ζωή μας στην Καλλιμασιά». Εκτός από τους προαναφερόμενους εκπροσώπους φορέων, το λόγο έλαβαν οι κ. Κώστας Συράκης,  Δημήτρης Σύλλας και Μιχάλης Χαζάκης, εκπροσωπώντας αντίστοιχα, τον Όμηρο, το Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών και την Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας. Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων «έλαμψαν δια της απουσίας τους». Το λόγο επίσης έλαβε ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, που παρευρέθηκε στη συνάντηση και οι κ. Δημήτρης Μελαχροινούδης, Μιχάλης  Μελαχροινούδης, Κώστας Βούκουνας, Λευτέρης Τρύφωνας, Φιλομήλα Μπόλια και Δήμητρα Πυκνή.
Ακούστηκαν και εφέτος πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις. Όσοι όμως είχαν παρευρεθεί και στις συναντήσεις των προηγουμένων ετών, διαπίστωσαν ότι αυτά έχουν ξαναπροταθεί, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί κάτι. Ως εκ τούτου καταλήγουμε για μια ακόμα φορά στο συμπέρασμα, ότι η Καλλιμασιά δεν πάσχει από ανθρώπους με ιδέες και προτάσεις, αλλά από ανθρώπους πρόθυμους να τις επεξεργαστούν περαιτέρω και να τις προωθήσουν.
Η τοποθέτηση της Προόδου ήταν η ίδια που έγινε και πέρυσι: Η Παγκαλλιμασιώτικη Συνάντηση να είναι διαρκής, να απαρτίζεται από εκπροσώπους των φορέων της Καλλιμασιάς, οι οποίοι θα εντοπίζουν τα κακώς κείμενα, τις ελλείψεις και τα προβλήματα, τα οποία, είτε θα τα προωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε θα οργανώνουν ομαδικές δράσεις συντονίζοντας τους φορείς που θα συμμετέχουν, αλλά και τους κατοίκους μεμονωμένα.
Παρά την απογοήτευση που υπήρξε από την μικρή προσέλευση του κόσμου και των φορέων, το γεγονός ότι κάποιοι, έστω και λίγοι, συγκεντρώνονται και συζητούν, μας κάνει να ελπίζουμε ότι στο μέλλον κάτι θα αλλάξει. Τα παιδιά του χορευτικού της Προόδου, που μπήκαν μέσα στην αίθουσα γιατί ακλουθούσε προγραμματισμένη πρόβα χορού, ίσως αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά και στο μέλλον να βελτιώσουν πραγματικά τη ζωή στην Καλλιμασιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου