Το χορευτικό μας στο Βοτανικό Κήπο.

Τετάρτη 18 Ιουλ. 2018. Ο Βοτανικός Κήπος Αιγαίου, στον Άγιο Τρύφωνα Νενήτων, μετά από δέκα χρόνια αδράνειας, επαναλειτουργεί. Στα πλαίσια της προσπάθειας να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για το γεγονός αυτό και για να αναδειχθεί ο χώρος, ο πολιτιστικός σύλλογος των Νενήτων «Η Βοκαριά», οργάνωσε βραδιά παραδοσιακών χορών, με τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του πρώην δήμου Ιωνίας. Η Πρόοδος δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συνάντηση αυτή.

Τα σωματεία που έλαβαν μέρος ήταν η «Πρόοδος» Καλλιμασιάς, η «Βοκαριά» Νενήτων, η «Αναγέννηση» Θολοποταμίου, το «Μαστιχάρι» Βουνού και ο σύλλογος Μέσα Διδύμας, που το κάθε ένα παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα. Το σημαντικό γεγονός βέβαια, δεν ήταν η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών, αλλά η επαναλειτουργία του βοτανικού κήπου.
Από τα 30.000 φυτά που φυτεύτηκαν, μετά από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη, επιβίωσαν μόνο τα δένδρα. Η προσπάθεια αναδιοργάνωσής του έχει ξεκινήσει, με νέο καθεστώς διαχείρισης και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Αυτό που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι ότι λειτουργεί «καφενείο», που προσφέρει από καφέ και ποτά, μέχρι κρύα πιάτα και snacks, διαθέτει παιδική χαρά και το κυριότερο, εξαιρετική θέα προς τις παραλίες του Καταρράκτη και της  Καλλιμασιάς, μέχρι την Αγία Ερμιόνη. Ο χώρος ακόμα είναι κατάλληλος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, γάμων και βαπτίσεων. Όποιοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να τις βρουν στην ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου http://www.chiosgarden.gr/
Μακάρι η προσπάθεια επαναλειτουργίας του Βοτανικού Κήπου να πετύχει, γιατί είναι ένα υπέροχο μέρος, που αξίζει να το επισκεφτούμε όλοι.
Τα συγχαρητήριά μας στις κυρίες του χορευτικού και στον δάσκαλό τους, που έλαβαν μέρος στη χορευτική εκδήλωση που οργανώθηκε εκεί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου