Μονόπρακτα του Γ. Σουρή από τη Θεατρική Ομάδα της Προόδου


Σαββατοκύριακο 12 & 13 Αυγ 2017. Κωμωδία επέλεξε να παρουσιάσει και εφέτος η θεατρική ομάδα της Προόδου και συγκεκριμένα δύο μονόπρακτα του πάντα επίκαιρου Γεωργίου Σουρή: «Δεν έχει τα προσόντα» και «Η περιφέρεια».

Ο Γ. Σουρής ένας από τους κορυφαίους σατιρικούς ποιητές, ευφυέστατος, δημιουργικός, καυστικός και πάνω απ' όλα επίκαιρος !!! Ακόμα και σήμερα μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων και εκφράζει αυτό που οι ίδιοι νιώθουν και θα ήθελαν να πουν.

Λίγα λόγια για τα δύο έργα που επέλεξε η Θεατρική Ομάδα:
Δεν έχει τα προσόντα: Ένας άνεργος Αθηναίος αναζητά με μεγάλη μανία ένα διορισμό στο δημόσιο και χωρίς να έχει τα προσόντα πιέζει το βουλευτή της περιφέρειας του να τον διορίσει, γιατί από το διορισμό του εξαρτάται ο γάμος του με μια μοδίστρα, την Μαριορή, που έχει μεγάλη προίκα.
Έπαιξαν:
ΨΩΡΙΛΗΣ (άνεργος Αθηναίος): Κώστας Καλαμωτούσης
ΚΟΠΡΙΤΗΣ (βουλευτής): Κώστας Γαβρίλης
ΜΑΡΙΟΡΗ (μοδίστρα): Τόνια Γανιάρη – Λεοντσίνη.

Η Περιφέρεια: Ο υποψήφιος βουλευτής Τενεκές για να εκλεγεί πρέπει να ψηφιστεί από όλη την εκλογική περιφέρεια και όχι μόνο από το τοπικό διαμέρισμα. Έτσι αναγκάζεται, με τη σύσταση του υπουργού να κάνει προεκλογική περιοδεία στα χωριά, που είναι άγνωστος για να μπορέσει να ψηφιστεί κι εκεί.
Έπαιξαν:
ΑΠΛΟΧΕΡΗΣ (δήμαρχος σε ορεινή πόλη): Κώστας Γαβρίλης
ΤΕΝΕΚΕΣ (βουλευτής): Κοσμάς Μανές
ΦΛΩΡΑ (σύζυγος του Απλοχέρη): Ευαγγελία Σωτηράκη
ΑΦΡΟΔΙΤΗ (σύζυγος του Τενεκέ): Κατερίνα Συράκη
ΝΙΚΟΛΗΣ (ονηλάτης): Διονύσης  Βασιλόπουλος
ΑΡΓΥΡΩ (γραμματέας): Αθηνά Πυκνή
ΧΩΡΙΚΟΙ: Τόνια Γανιάρη, Κώστας Καλαμωτούσης, Μιχάλης Π. Νεαμονίτης, Νίκος Κ. Νεαμονίτης, Σωκράτης Κοντός, Μάγια Ξύδα.

Λοιποί συντελεστές:
Επιμέλεια παράστασης: Κοσμάς Μανές
Υποβολείο: Ειρήνη Πουλερέ
Σκηνικά - κατασκευές: Μαρία Μπογή, Α-Μ-Π Γριμπαμπής
Αφίσα - πρόγραμμα: Αγγελική Γριμπαμπή, Κοσμάς Μανές
Βιντεοσκόπηση: Μάρκος Λεοντσίνης
Φωτογράφηση: Κώστας Σταμούλης, Γ. Γριμπαμπής

Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Και δεν το λέμε εμείς, που ίσως να μην είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας. Το λέει το κοινό που την παρακολούθησε και φεύγοντας έκανε τις καλύτερες κριτικές.

Η Πρόοδος συγχαίρει όλους τους συντελεστές, και ιδιαίτερα τον Κοσμά Μανέ που οδήγησε εφέτος επιτυχημένα τη θεατρική ομάδα, στο δρόμο που χάραξε ο ιδρυτής της Γιάννης Κολλιάρος.Δεν υπάρχουν σχόλια: