Παρουσίαση πολιτιστικών εργαστηρίων ΠΡΟΟΔΟΥ (2017)



Σαββατοκύριακο 3 & 4 Ιουνίου 2017. Το διήμερο που συνήθως αφιερώνεται για την παρουσίαση των πολιτιστικών εργαστηρίων της Προόδου, εφέτος αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει όλα τα τμήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα εργαστήρια του σωματείου από  έξι έγιναν επτά.

Η παρουσίαση των τμημάτων ξεκίνησε με το εργαστήριο του Αρμονίου που είναι και το νεότερο, αφού δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες, με υπεύθυνη την Βέρα Μαυρίκη. Συνεχίστηκε με το Θεατρικό, όπου τα παιδιά παρουσίασαν το παραμύθι «Η Σταγόνα της αγάπης» με υπεύθυνη την κ. Ειρήνη Σταμούλη και η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τα παιδικά τμήματα του Παραδοσιακού χορού με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Παναγιωτίδη. Εδώ να σημειώσουμε, ότι στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε φιλικούς δεσμούς με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, εφέτος φιλοξενήσαμε και ένα παιδικό τμήμα από το Λαογραφικό Όμιλο «Λέων Αλλάτιος», που εφέτος εορτάζει τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του. Έτσι μαζί με τα Καλλιμασιωτάκια, χόρεψε και ένα τμήμα με «Αλλατάκια», όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλούνται τα παιδιά του φιλοξενούμενου ομίλου.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση των Χορωδιών, παιδιών και ενηλίκων, υπό την διεύθυνση της κ. Βίνας Αμπανούδη. Και οι δύο χορωδίες παρουσιάστηκαν επί της σκηνής μαζί με τις χορωδίες του Ομίλου Μουσικής Παιδείας «Αρμονία», μια συνεργασία που συνεχίζεται επιτυχημένα εδώ και τρία χρόνια. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε με το τμήμα της Ρυθμικής, που «ζωντάνεψε» αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με την επίβλεψη της υπεύθυνης του τμήματος κ. Λουίζας Μιχαλακοπούλου.
Στον προθάλαμο της αίθουσας, όπως κάθε χρόνο, είχαν αναρτηθεί τα έργα των παιδιών της Ζωγραφικής και της Χειροτεχνίας, που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνες των τμημάτων Αγγελική Νικήτα και Μαρία Μπογή.
Εφέτος απουσίασαν τα τμήματα ενηλίκων του παραδοσιακού χορού, που παραχώρησαν ευγενικά τη θέση τους στα παιδικά τμήματα για να μην μεγαλώσει υπέρμετρα η διάρκεια των εκδηλώσεων. Αποφάσισαν όμως να παρουσιάσουν μια θεματική εκδήλωση, τον επόμενο μήνα.
Να αναφέρουμε και τους λοιπούς συντελεστές. Παρουσίαση: Α. Κωνσταντίνου, Κοστούμια- Κατασκευές: Μ. Μπογή, Ρύθμιση ήχου – φωτισμού: Κ. Μανές, Βιντεοσκόπηση: Μ. Λεοντσίνης, Φωτογράφιση: Κ. Σταμούλης και Π. και Γ. Γριμπαμπής, Επιμέλεια αφίσας & προγράμματος: Γ. Γριμπαμπής.
Ευχαριστούμε όσους έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, όσους εργάστηκαν για την οργάνωσή της και όσους στηρίζουν την Πρόοδο με οποιοδήποτε τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου