Εκδρομή στο Αντουάνικο και citrus



Κυριακή 7 Μαΐου 2017.  Η πρώτη εκδρομή της Προόδου για εφέτος είχε προορισμό  δύο από τα πιο αξιόλογα αρχοντικά του Κάμπου: Το Αντουάνικο και το «Περιβόλι – citrus». Μια εκδρομή με εκπαιδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα, όπως συνηθίζει η Πρόοδος τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα ξεκίνησε από την Πρόοδο με τα αυτοκίνητά της με πρώτο προορισμό το Αντουάνικο. Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω αρχοντικό ανακαινίστηκε πρόσφατα, και για την υποδειγματική ανακαίνιση, που έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του νυν δημάρχου Μανώλη Βουρνού, έλαβε το βραβείο «Europa Nostra Award 2015». Εκεί ο ξεναγός Θ. Καραμουσλής ξενάγησε τους επισκέπτες (Καλλιμασιώτες, Λαγκαδούσους και εκδρομείς από τη Μακεδονία) στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του αρχοντικού και έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κάμπου και των καλλιεργειών του.
Η ομάδα στη συνέχεια κατευθύνθηκε με τα πόδια (ένα χιλιόμετρο περίπου) στο γνωστό μας «Περιβόλι» που στεγάζει και το μουσείο εσπεριδοειδών «citrus». Ο καφές που είχε προγραμματιστεί εκεί ακυρώθηκε, γιατί όλο το χώρο του citrus τον είχε «καταλάβει» μια ομάδα μαθητών με τους συνοδούς, που έκαναν την ποδηλατική τους εκδρομή.
Εδώ θα πρέπει να σχολιάσουμε ότι η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή, προφανώς γιατί υπήρχαν την ίδια ημέρα μνημόσυνα και δραστηριότητες από άλλους φορείς της Καλλιμασιάς. Όμως δεν είχαμε περιθώριο να το αναβάλουμε, γιατί το Αντουάνικο ανοίγει μόνο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, η εκδρομή είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές για να μη συμπέσει με άλλες δραστηριότητες και επιπλέον οι πρώτες Κυριακές των επομένων μηνών είναι «πιασμένες».
Σε όσους δεν μπόρεσαν να μας ακολουθήσουν, συνιστούμε να οργανώσουν μια ανάλογη εκδρομή με την παρέα τους, γιατί πραγματικά αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου