«Εργαζόμενα Κορίτσια» από τους «Σκηνοβάτες»



Κυριακή 26 Ιουν. 16. Το νεοσύστατο θεατρικό σχήμα «Σκηνοβάτες» φιλοξένησε το Πνευματικό μας κέντρο, με το έργο «Εργαζόμενα Κορίτσια» του Frank McGuinness,  σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Παυλιδάκη. Το εν λόγω θεατρικό σχήμα είναι βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, που ως γνωστό έριξε οριστικά την αυλαία του πριν μερικούς μήνες.

Για την πρεμιέρα του έργου είχε επιλεγεί το Πνευματικό Κέντρο της Καλλιμασιάς, για τις 28 και 29 Μαΐου. Η παράσταση όμως ακυρώθηκε, λόγω κάποιου ατυχήματος, και η πρεμιέρα έγινε στην δεύτερη προγραμματισμένη παράσταση, στις 4 Ιουνίου στην ΠΕΚΕΒ. Έτσι η Καλλιμασία συμπεριλήφθηκε στην περιοδεία που ξεκίνησε το θεατρικό σχήμα σε χωριά της Χίου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Σε ένα εργοστάσιο υποκαμίσων, οι εργάτριες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πιεστικές συνθήκες εργασίας και προσωπικές υποχρεώσεις και δυσκολίες. Η μοναδικότητα, η προσαρμοστικότητα και η αφοσίωση τους τις κρατά ενωμένες. Όταν ο διευθυντής του εργοστασίου ανακοινώνει νέες εργασιακές πρακτικές και το ενδεχόμενο απολύσεων, οι γυναίκες αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν.
          Η Πρόοδος ευχαριστεί θερμά τους «Σκηνοβάτες» για την παράσταση που μας χάρισαν και τους εύχεται να έχουν μια επιτυχημένη πορεία.