Εκδρομή στo φράγμα Κατράρη - Καλαμωτή



Κυριακή 22 Μάη 2016. Μια ακόμα εκδρομή με οικολογικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα οργάνωσε η Πρόοδος από την Παναγιά Σικελιά μέχρι την Καλαμωτή. Αυτή τη φορά απόγευμα, αφού τα πρωινά των Κυριακών υπήρχαν άλλες δραστηριότητες.
Η συμμετοχή ήταν μικρή γιατί ο συννεφιασμένος ουρανός αποθάρρυνε αρκετούς. Αποδείχτηκε όμως ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για μια τέτοια εκδρομή.
Στην Παναγιά Σικελία μας περίμενε ο Σταύρος Γαλανούδης για να ανοίξει την εκκλησία. Αφού ήπιαμε τον καφέ μας με θέα το φράγμα Κατράρη την Καλαμωτή και την Κώμη, ξεκινήσαμε την πεζοπορία στον καινούριο δρόμο που καταλήγει στην Καλαμωτή. Ωραιότατη η διαδρομή, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το φράγμα του Κατράρη, το οποίο ο δρόμος το ακολουθεί από την αρχή μέχρι το τέλος του.
Στην Καλαμωτή μας περίμενε ο Γιώργος Σφήκας, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της Καλαμωτής για να μας ξεναγήσει. Με συνοδό το Γιώργο περπατήσαμε μέσα στα σοκάκια και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τις κρυμμένες ομορφιές της Καλαμωτής, που ελάχιστοι τις γνωρίζουν. Δεν χρειάζεται να κάνουμε λεπτομερέστερη περιγραφή αφού οι φωτογραφίες είναι εύγλωττες.
Αυτό που παρατήρησαν όλοι και το σχολίασαν, είναι η καθαριότητα του χωριού. Δεν υπήρχαν ούτε σκουπίδια, ούτε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, ούτε περιττώματα σκύλων. Η σύγκριση με την Καλλιμασιά ήταν αναπόφευκτη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Σταύρο Γαλανούδη και τον Γιώργο Σφήκα για τη βοήθειά τους, καθώς και την κ. Δήμητρα Πυκνή που ανέλαβε την οργάνωση αυτής της εκδρομής.