Τρόφιμα για τις ανάγκες των προσφύγων


25 Φεβ 2016. Ο συγχωριανός μας ομογενής, Γεώργιος Ανδρεάδης, απέστειλε στην ΠΡΟΟΔΟ το ποσόν των 500 $, προκειμένου το Σωματείο μας να το διαθέσει με τον προσφορότερο τρόπο στη στήριξη των προσφύγων. Η επιτροπή που δημιουργήθηκε γι` αυτό το σκοπό αποφάσισε να αγοράσει είδη διατροφής.
Με το παραπάνω ποσόν αγοράστηκαν 100 κιλά ρύζι, 100 κιλά φακές, λάδι και αλάτι, τα οποία παραδόθηκαν στους εθελοντές της «Κοινωνικής Κουζίνας», που δραστηριοποιείται στην πόλη της Χίου και ετοιμάζει γεύματα για τους πρόσφυγες. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν από το χιώτικο σούπερ μάρκετ Χαρά και παραδόθηκαν στην «Κοινωνική κουζίνα» από τον πρόεδρο της Προόδου, κ. Γιάννη Γριμπαμπή και την κ. Δήμητρα Πυκνή, η οποία επωμίστηκε και το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας.
Να θυμίσομε ότι δεν είναι η πρώτη φορά  που η ΠΡΟΟΔΟΣ δραστηριοποιείται όσο αφορά την υποστήριξη των προσφύγων. Πριν λίγους μήνες είχε αναλάβει τη συγκέντρωση και τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης και στο κάλεσμά της είχαν ανταποκριθεί με συγκινητικό τρόπο όλοι σχεδόν οι Καλλιμασιώτες και όχι μόνο. Μακάρι η χειρονομία του κ. Γ. Ανδρεάδη να βρει και άλλους μιμητές στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.