Κόψιμο Βασιλόπιτας ΠΡΟΟΔΟY (2016)



Κυριακή 14 Φεβ 2016. Η κοπή της βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ  κατ εξαίρεση εφέτος δεν έγινε την ημέρα των φώτων, λόγω των απρόσμενων θανάτων που συνέβηκαν τις ημέρες εκείνες. Εκτός όμως από την ημερομηνία, τα υπόλοιπα παρέμειναν τα ίδια όπως τα γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης εφέτος έγινε από τη Χρυσάνθη Στέκα, που είναι και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ. Για το ξεκίνημα της εκδήλωσης, η Χρυσάνθη κάλεσε τους πατέρες Γεώργιο και Βίκτωρα που ευλόγησαν και έκοψαν τη βασιλόπιτα.
Ακολούθησε η απονομή επαίνων στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις κατά το παρελθόν έτος. Δυστυχώς εφέτος δεν καμαρώσαμε τα παιδιά πάνω στη σκηνή, αφού όλα βρίσκονται στις πόλεις που φοιτούν, λόγω εξεταστικής περιόδου. Έτσι οι έπαινοι παραλήφθηκαν από τους γονείς τους.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με το εργαστήριο της θεατρικής αγωγής που παρουσίασε το έργο του Καρόλου Ντίκενς «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ». Εδώ να σημειώσουμε ότι το εργαστήριο της θεατρικής αγωγής, μετά από διακοπή μερικών ετών, επαναλειτούργησε εφέτος με υπεύθυνη, όπως και παλαιότερα, την κ. Ειρήνη Σταμούλη.
 Ακλούθησε το εργαστήριο του παραδοσιακού χορού με τέσσερα τμήματα, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε και εδώ, ότι υπεύθυνος αυτού του εργαστηρίου είναι ο νέος συνεργάτης της ΠΡΟΟΔΟΥ κ. Γιώργος Παναγιωτίδης, που αντικατέστησε τον κ. Γιάννη Γριμπαμπή, προκειμένου ο τελευταίος να εξοικονομήσει χρόνο, για να ασχοληθεί με τα διοικητικά του σωματείου.
Ως σκηνικό εφέτος χρησιμοποιήθηκε ένα από τα καραβάκια που λαμβάνουν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό που γίνεται κάθε πρωτοχρονιά στην πόλη της Χίου. Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε από την ενορία Αγίου Χαραλάμπους Βαρβασίου και μεταφέρθηκε στην Καλλιμασιά από το Σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολίου και Νηπιαγωγείου Καλλιμασιάς. Φιλοξενείται δε προσωρινά στην Πρόοδο, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θέση για να τοποθετηθεί μόνιμα.
Στην είσοδο, όπως συνηθίζεται, είχαν αναρτηθεί οι ζωγραφιές των παιδιών του εργαστηρίου της ζωγραφικής, με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα θέματα, που επιμελήθηκε η κ. Αγγελική Νικήτα.
Να σχολιάσουμε ακόμα, ότι το χριστουγεννιάτικο – πρωτοχρονιάτικο χρώμα που είχε η γιορτή έμοιαζε λίγο άκαιρο, όμως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού όλη η εκδήλωση είχε προετοιμαστεί για να παρουσιαστεί την ημέρα των φώτων.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τα παιδιά με τους δασκάλους τους για το θέαμα που μας προσέφεραν και όλους όσους στηρίζουν τις δράσεις του σωματείου.