2η Συνάντηση Χορωδιών Χίου



Σαββατοκύριακο 30 & 31 Ιαν. 2016. Η δεύτερη συνάντηση των χορωδιών της Χίου έγινε πραγματικότητα. Διοργανωτής εφέτος ήταν ο Φάρος Βαρβασίου, που πήρε τη σκυτάλη από τον ΜΕΟΘ, ο οποίος είχε οργανώσει την 1η συνάντηση στις 15 Νοε. 2014. Οι δύο χορωδίες της «Προόδου» (παιδική και ενηλίκων) ήταν και πάλι παρούσες.
Όπως φαίνεται «το χορωδιακό κίνημα» στη Χίο ανθεί, αφού οι χορωδίες που έλαβαν μέρος εφέτος ήταν είκοσι, έναντι των δώδεκα της πρώτης συνάντησης.
Η «Πρόοδος», ακλουθώντας την επιτυχημένη συνταγή των προηγουμένων ετών, συνεργάστηκε και εφέτος με την «Αρμονία». Έτσι οι παιδικές χορωδίες των δύο συλλόγων παρουσιάστηκαν από κοινού, το ίδιο και ο χορωδίες των ενηλίκων. Ιθύνων νους αυτής της συνεργασίας είναι βέβαια η κ. Βίνα Αμπανούδη, που είναι υπεύθυνη χορωδιών των δύο συλλόγων.
Το πρόγραμμα των χορωδιών ήταν το εξής:
Παιδική χορωδία: α) Ποτέ, ποτέ, ποτέ, β) Ν’ αγαπάς, γ) Μόνο αγάπη και δ) Το ποδήλατο.
Χορωδία ενηλίκων: α) Μάτια μπλε, β) Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, γ) Πιο καλή η μοναξιά και δ) Το σημάδι του έρωτα.
Τις χορωδίες συνόδεψε με το ακορντεόν η Κατερίνα Κούτση.
Ήταν πραγματικά και οι δύο βραδιές πολύ όμορφες. Το μοναδικό σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι η μεγάλη διάρκεια των εκδηλώσεων, λόγω της πληθώρας των χορωδιών. Οι συνεργασίες, κατά το πρότυπο «Προόδου» - «Αρμονίας» πιστεύουμε ότι θα έλυναν το πρόβλημα για το μέλλον.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε τη μαέστρο μας κ.  Βίνα Αμπανούδη και τα μέλη των χορωδιών μας, παιδιά και ενήλικες, που εκπροσώπησαν επάξια την Καλλιμασιά σε αυτή τη συνάντηση.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και δύο ακόμα Καλλιμασιώτικες παρουσίες: Τον αντιπρόεδρο της «Προόδου» Αχιλλέα Φιστουρή με την χορωδία του ΜΕΟΘ και την Κατερίνα Πρίνου στο πιάνο με την χορωδία του Λαογραφικού Ομίλου «Λέων Αλλάτιος».