Είδη πρώτης ανάγκες για τους πρόσφυγες.


Σάββατο 19 Σεπ. 2015. Το ΔΣ της Προόδου, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, υιοθετώντας την πρόταση της Αθηνάς Πυκνή, αποφάσισε να συγκεντρώσει για τους πρόσφυγες διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Ορίστηκε μάλιστα και μια επιτροπή για τη συγκέντρωσή τους στο χώρο του Σωματείου, αποτελούμενη από τις : Αθηνά Πυκνή, Δέσποινα Πυκνή, Ευαγγελία Σωτηράκη και Ειρήνη Πουλερέ.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν με συγκινητική προθυμία πολλοί Καλλιμασιώτες και έτσι συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ποσότητες πάνες παιδικές, γάλατα, χυμοί, μπισκότα, κρουασάν, κουβέρτες, παπλώματα και είδη ατομικής φροντίδας (αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια κ.α).  Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στον κήπο της Χίου και παραδόθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες «ΛΑΘΡΑ». 
Αρχικά αποθηκεύτηκαν στον θερινό κινηματογράφο, που χρησιμοποιείται προσωρινά ως χώρος αποθήκευσης. Στη συνέχεια θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Κήπο και στο Μερσινίδι.
    Οφείλουμε, αφενός να ευχαριστήσουμε τους Καλλιμασιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, αφετέρου να συγχαρούμε τους εθελοντές της Επιτροπής Αλληλεγγύης «ΛΑΘΡΑ», για την εξαιρετική τους δουλειά και την ενημέρωση που μας έκαναν για τα προβλήματα των προσφύγων.