Το χορευτικό της Προόδου σε φιλανθρωπική εκδήλωση (23-7-2015)



Πέμπτη 23 Ιουλ. 2015. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Εργαστηρίου Eιδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου (ΕΕΕΕΚ Χίου), διοργάνωσε απογευματινό «Τσάι» στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίων Αναργύρων Θυμιανών. Η ΠΡΟΟΔΟΣ ευχαρίστως αποδέχτηκε την πρόσκληση για συμμετοχή του χορευτικού της στην εκδήλωση, καθόσον θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, να ενισχύουμε συλλόγους παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Σε αυτή την εκδήλωση, συμμετείχαμε με τα «καλά μας ρούχα», και εννοούμε βέβαια την Καλλιμασιώτικη παραδοσιακή φορεσιά. Ξαναθυμηθήκαμε, μετά από πολλά χρόνια, πώς φοριέται η φορεσιά και το κυριότερο πώς δένεται το κεφαλομάντηλο με τον αυθεντικό τρόπο, όμως μας τον έχει διδάξει η κ. Μαρία Καρνουπάκη. Μαζί με το χορευτικό της ΠΡΟΟΔΟΥ, στην εκδήλωση συμμετείχε και η Χορωδία των Θυμιανών.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη λειτουργία των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Και μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι στην εκδήλωση η παρουσία των Καλλιμασιωτών ήταν ιδιαίτερα έντονη (ακόμα και στη χορωδία υπήρχε Καλλιμασιώτης).

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.