Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2015)



Τρίτη 6 Ιαν 2015. Την ημέρα των Θεοφανείων έγινε και εφέτος η κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου μας. Η εκδήλωση, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, περιλάμβανε ακόμη απονομή επαίνων στους νέους φοιτητές – σπουδαστές, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα πολιτιστικά μας εργαστήρια. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το μέλος του Δ.Σ. Αγγελική Κωνσταντίνου.

Την αρχή έκανε ο π.Γεώργιος, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα, την έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια που περιείχαν πέντε φλουριά, που αντιστοιχούσαν σε πέντε δώρα για στους τυχερούς.

Στη συνέχεια δόθηκαν οι έπαινοι στους Καλλιμασιώτικης καταγωγής μαθητές τρίτης λυκείου της προηγούμενης χρονιάς, που πέτυχαν στις εξετάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πάνω στη σκηνή και τους οκτώ νέους φοιτητές, να τους χειροκροτήσουμε και να τους ευχηθούμε καλή πρόοδο στις σπουδές τους. (Για την ακρίβεια παρευρέθηκαν έξι φοιτητές και δύο γονείς, ως εκπρόσωποι των παιδιών τους που απουσίαζαν).
Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με τη χορωδία της Προόδου, υπό τη διεύθυνση της κ. Βίνας Αμπανούδη. Τραγούδησαν κάλαντα της πρωτοχρονιάς και των φώτων και τρία ακόμη τραγούδια. Συνέχισαν τα παιδιά της ρυθμικής με υπεύθυνη την κ. Λουΐζα Μιχαλακοπούλου, που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Συνταγή για μια ευτυχισμένη χρονιά». Η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδικά τμήματα του παραδοσιακού χορού, με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Γριμπαμπή, που χόρεψαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στον προθάλαμο είχαν αναρτηθεί τα έργα των παιδιών του τμήματος της Ζωγραφική, με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Νικήτα.
Από την Πρόοδο, ένα θερμό ευχαριστώ σε όσους έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και σε όσους εργάστηκαν για την οργάνωσή της, και ευχές για καλή χρονιά σε όλους.