Καλλιμασιώτικα (100στό φύλλο)

       «Στην αρχή ήταν μια απλή σκέψη. Μετά πήρε μορφή, έγινε κάτι σαν έμμονη ιδέα και κάπου στο δρόμο τολμήσαμε να το κάνουμε πράξη. Μαζευτήκαμε μια παρέα από μέλη της ΠΡΟΟΔΟΥ με σκοπό να δουλέψαμε παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες – έλλειψη χρόνου και χρημάτων – για την έκδοση μιας εφημερίδας με καλλιμασιώτικο χρώμα.»
Αυτή ήταν η πρώτη παράγραφος από το πρώτο φύλλο των «Καλλιμασιώτικων», που εκδόθηκε την άνοιξη του 1986.
Από τότε έχουν περάσει κοντά 29 χρόνια, έχουν αλλάξει διοικητικά συμβούλια, εκδοτικές ομάδες, ακόμα και ονόματα στην εφημερίδα (Καλλιμασιώτικα, Νέα του Ανέμωνα, Σκοίνος), όμως ποτέ δε σταμάτησε η έκδοσή της και έτσι «αισίως» έφτασε στα 100 φύλλα. Στο μεταξύ έγιναν πολλές βελτιώσεις  και στο περιεχόμενο και στη μορφή. Ξεκίνησε από 6σέλιδη και έχει φτάσει 20σέλιδη με μπόλικο φωτογραφικό υλικό και ποικιλία θεμάτων, τοπικού κυρίως ενδιαφέροντος,  μένοντας πιστή στους αρχικούς της στόχους, δηλαδή να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί, να προβληματίζει, να διατηρεί τους δεσμούς με τους ξενιτεμένους Καλλιμασιώτες, με λίγα λόγια να βγάζει το χωριό από την απομόνωσή του.
Η έκδοση όμως του 100στού φύλλου των Καλλιμασιώτικων συμπίπτει με ένα εξαιρετικό γεγονός, την ψηφιοποίηση όλων των φύλλων της εφημερίδας μας, από το 1ο μέχρι και το 100ο . Το επίτευγμα αυτό, για το οποίο διατέθηκε πολύς χρόνος και κόπος,  πραγματοποιήθηκε από την Αγγελική Κωνσταντίνου και Γιάννη Γριμπαμπή. Τώρα υπάρχει πλέον η δυνατότητα όποιος το επιθυμεί και όποτε το επιθυμεί μέσα από τον υπολογιστή του να διαβάσει όλα τα φύλλα της εφημερίδας από το 1986 μέχρι σήμερα και να μάθει ή να θυμηθεί αρκετά από τα περασμένα που έχουν σχέση με το χωριό μας και την Πρόοδο.
Μακάρι έτσι και ακόμα καλύτερα τα «Καλλιμασιώτικα» να συνεχίσουν την πορεία τους και στα επόμενα χρόνια. Οι πιο νέοι Καλλιμασιώτες  θα πρέπει να το κάνουν προσωπική τους υπόθεση, όπως  το έκαναν και κάποιοι άλλοι στην ηλικία τους πριν 29 χρόνια.
Στις φωτογραφίες δεξιά, η Ελευθερία φωτογραφίζεται για την εφημερίδας μας το 1986 κρατώντας το 1ο τεύχος, και το 2014 μαζί με τον γιό της στο ίδιο σημείο, για το 100ο τεύχος.


Δείτε ακόμη …  
 Όλα τα φύλλα
Λεπτομέρειες για την εφημερίδα
Το ιστορικό της έκδοσης


 Χρήσιμες πληροφορίες για να διαβάσουμε τα «Καλλιμασίωτικα»

Όταν ανοίγουμε ένα αρχείο, στην αρχή φαίνεται λίγο «θαμπό», αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα «καθαρίζει».
Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης του ιντερνετ, ενδέχεται να καθυστερήσει μερικά δευτερόλεπτα το «κατέβασμα» των τελευταίων σελίδων.
Χρησιμοποιούμε τα σύμβολα του ζουμ (στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας) για να μεγεθύνουμε το κείμενο όσο χρειάζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: