Εκδρομή στο Αγιο Γάλας

      Κυριακή 29 Σεπ 2013. Μια ακόμα επιτυχημένη εκδρομή οργάνωσε η Πρόοδος στη βόρεια Χίο. Το πρόγραμμα τηρήθηκε ακριβώς: Επισκεφτήκαμε την Μονή Μουνδών και θαυμάσαμε τις τοιχογραφίες της, ξεναγηθήκαμε στο σπήλαιο του Αγίου Γάλατος και στην Παναγιά Αγιογαλούσαινα και τέλος κάναμε την πεζοπορία μας, μέχρι τον εγκαταλειμμένο οικισμό του Αγ. Γιάννη.
Το μοναδικό πρόβλημα ήταν οι ιδιαίτερα στενοί δρόμοι των χωριών της περιοχής που δυσκόλεψαν τη διέλευση του μεγάλου λεωφορείου, που πέρασε χάρη στην ικανότητα του οδηγού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στην άφιξη στο Αγ. Γάλας, που αποθάρρυνε αρκετούς να λάβουν μέρος στην πεζοπορία, λόγω ζέστης.
Παρά ταύτα στην πεζοπορία συμμετείχαν περίπου τριάντα άτομα. Οι περισσότεροι από αυτούς προτίμησαν να κάνουν τη μισή διαδρομή και να επιστρέψουν. Οι δεκατρείς όμως πιο τολμηροί που έφτασαν μέχρι το τέρμα, είχαν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Η εκδρομή, όπως συνηθίζουμε, ολοκληρώθηκε με φαγητό σε ένα όμορφο χώρο κοντά στοσπήλαιο, κάτω από τα πλατάνια και δίπλα σε τρεχούμενα νερά.