Εκδήλωση των εργαστηρίων της ΠΡΟΟΔΟΥ (2024)

     Ένα διήμερο χαράς, πολιτισμού, έμπνευσης και δημιουργικότητας απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην ΠΡΟΟΔΟ το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Ιουνίου 2024, στις εκδηλώσεις για το κλείσιμο των εργαστηρίων της ΠΡΟΟΔΟΥ. Στον προθάλαμο υπήρχε έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των παιδιών του αντίστοιχου εργαστηρίου, με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Νικήτα. Στον ίδιο χώρο οι κυρίες του εργαστηρίου πλεξίματος παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, υπό την καθοδήγηση της κ. Ευγενίας Μπύρτα.
Το Σάββατο η εκδήλωση ξεκίνησε με τα μικρά της ΠΡΟΟΔΟΥ, που παρακολουθούν το εργαστήριο μουσικοκινητικής, με υπεύθυνες τις κυρίες Ειρήνη Σταμούλη και Μαρία Κασσού. Παιδικά τραγούδια ζωντάνεψαν επί σκηνής και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, μη παραλείποντας να ευχηθούν «Καλό Καλοκαίρι».
Τη σκυτάλη πήρε το παιδικό θεατρικό μας τμήμα, που παρουσίασε το «Η ζωή είναι μαζί», της Ίλιας Λακίδου (βασισμένο στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Μία ερωτική ιστοριούλα με καλό τέλος»). Υπό την καθοδήγηση της Ειρήνης Σταμούλη τα παιδιά κατάφεραν να απογειώσουν το έργο και να παρουσιάσουν μια άρτια παράσταση, που κέρδισε το χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού. Η βραδιά του Σαββάτου έκλεισε με τα τμήματα ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, που εντυπωσίασαν με τις αθλητικές τους δεξιότητες, την ευλυγισία και το ταλέντο τους. Η εκπαιδεύτρια των παιδιών, Κλαίρη Κάβουρα, παρουσίασε δυο τμήματα καλοδουλεμένα, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να κάνουν πάρα πολλά.
    Η Κυριακή ξεκίνησε δυναμικά με τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης κιθάρας με υπεύθυνη την κ. Δώρα Καρβούνη. Τέσσερα παιδιά διαφόρων ηλικιών έπαιξαν τραγούδια επί σκηνής, δίνοντας «μουσική πάσα» στη χορωδία μας. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου χορωδίας, Πέτρος Καρβούνης, συνόδευε μουσικά το σύνολο, που παρουσίασε τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η βραδιά έκλεισε με τους παραδοσιακούς χορούς από τα παιδικά, εφηβικά και ενήλικα τμήματα παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Παναγιωτίδη.
    Η αισιοδοξία, αλλά και ένα αίσθημα πληρότητας ότι στο Σωματείο μας πραγματικά γίνεται έργο, μας γέμισε ενέργεια για τη συνέχεια του καλοκαιριού που θα είναι ακόμη πιο έντονη, με κυρίαρχο τη φιλοξενία του Φεστιβάλ και την αναβίωση των παλιών επαγγελμάτων με τα εκθέματα του Λαογραφικού μας Μουσείου, σε συνεργασία με τη Μούσα Ελληνική, στις 5 και 6 Ιουλίου 2024. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου