Εκδρομή στη Νέα Μονή και τα Καμπόχωρα

    Μια Κυριακή γεμάτη από περπάτημα στη χιακή φύση, ανοιξιάτικα τοπία, χαρούμενα πρόσωπα, εξόρμηση σε καταρράκτη με τρεχούμενα νερά και επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής των Καμποχώρων ήταν η 14η Απριλίου 2024, κατά την οποία η Πρόοδος πραγματοποίησε την εκδρομή της. Γέμισε ένα πούλμαν των 50 θέσεων ενώ στο γεύμα ακολούθησαν κι άλλα 20 περίπου άτομα.

    Η πρώτη στάση για τους εκδρομείς ήταν στη Νέα Μονή όπου είχαν την ευκαιρία όσοι ήθελαν να προσκυνήσουν. Ακολούθησε μια πεζοπορική διαδρομή μέχρι τον Δαφνώνα κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήσαμε και είδαμε από κοντά τους πολυφωτογραφημένους καταρράκτες της περιοχής.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε το παλιό αποστακτήριο Στουπάκη στο οποίο φιλοξενείται και ένα λαογραφικό Μουσείο που έχει φτιάξει η οικογένεια Στουπάκη, όπου μας ξενάγησε η Δήμητρα Στουπάκη.

    Αμέσως μετά μεταφερθήκαμε με το λεωφορείο στο Χαλκειός και στη  Myrovolos Organics, όπου η Αργυρώ Κουτσουράδη, αγρότισσα της χρονιάς στην Ε.Ε., μας ξενάγησε στην επιχείρηση της με τα αρωματικά βότανα και μας μίλησε για τις δυσκολίες και τις επιτυχίες του εγχειρήματός της, μυώντας μας παράλληλα στη διαδικασία της παραγωγής και συσκευασίας των αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Ο επίλογος δόθηκε στην πλατεία Μπου του Αγίου Γεωργίου Συκούση, με ένα λουκούλλειο γεύμα, χάρη στους εκλεκτούς μεζέδες και τα χερίσια μακαρόνια του Νίκου Κύλη. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου