Εκδρομή στα Θυμιανούσικα

    Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 ο ΜΕΟΘ διοργάνωσε μια ενδιαφέρουσα περιπατητική εκδρομή από τα Θυμιανά μέχρι τον Άγιο Μηνά και επιστροφή. Η Πρόοδος «εκμεταλλεύτηκε» την ευκαιρία, και ακολούθησε με μια (ολιγομελή αλλά δυναμική) ομάδα τους υπόλοιπους εκδρομείς, με οδηγό τον Κυριάκο Φρεζούλη, υπεύθυνο των πεζοπορικών διαδρομών και την Ερμίνα Τάμαρη πρόεδρο του ΜΕΟΘ.

Λίγα λόγια για την εκδρομή, τα οποία δανειστήκαμε από το fb του Συλλόγου:

Πριν ξεκινήσουμε μάθαμε για τον τοπικό ήρωα Ιωάννη Φατούρο και την ιστορία ανέγερσης του Αγίου Ευστρατίου. Στη συνέχεια, περνώντας από τις περιοχές Τρουλή, Τυριάς και Πατρίκια, φτάσαμε στη Μόνη Αγίου Μηνά, όπου επισκεφτήκαμε το μουσείο των σφαγών και ενημερωθήκαμε σχετικά. Στην επιστροφή περάσαμε από τη βίγλα Γαδαρά με πανοραμική θέα προς τα Κεραμεία και Μικρασιατικά παράλια. Αφού ενημερωθήκαμε για τα την ιστορία των Κεραμείων, συνεχίσαμε την πορεία και  περνώντας από την Παναγιά Κεραμαριώτισα και την Κορκοφυτιά, καταλήξαμε πάλι στον Άγιο Ευστράτιο.

Ήταν μια πορεία επτά περίπου χιλιομέτρων, γεμάτη ιστορία, λαογραφία, τοπογραφία, τοπικούς μύθους, παραδόσεις και φυσικές ομορφιές.
Η Πρόοδος συγχαίρει το ΜΕΟΘ γι’ αυτή την όμορφη πεζοπορική εκδρομή και να τον ευχαριστεί για τη φιλοξενία.


Δείτε ακόμα


Φωτογραφίες από την πεζοπορία


Το χάρτη της διαδρομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου