Χριστούγεννα με την ΠΡΟΟΔΟ


Τα Χριστούγεννα είναι πάνω από όλα η χαρά των παιδιών και ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα η ΠΡΟΟΔΟΣ τα αφιερώνει σε όλα τα παιδιά που πλαισιώνουν τις δράσεις και τα εργαστήρια της, γι αυτό και οι εκδηλώσεις - δραστηριότητες μας είναι πολλαπλές και ποικίλες.

Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Ελένης Ντούλη μουσικό εργαστήριο με τον τίτλο «Τα μελομακάρονα της ευτυχίας», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Σοφίας Κώττη. Μελωδικά και μουσικά τα παιδιά υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα με την προσμονή και των υπόλοιπων δράσεων του σωματείου μας.
Το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019, τα παιδιά υπό τις οδηγίες της νηπιαγωγού Ολυμπίας Τσιάντου και της Μάρως Πελαντή, από το ΔΣ της ΠΡΟΟΔΟΥ, φιλοτέχνησαν το καραβάκι της ΠΡΟΟΔΟΥ συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό του Δήμου Χίου.
Φέτος αντί τους καλικάντζαρους ζωγραφίσαμε ένα καραβάκι, το οποίο το συνδέσαμε και με τη μαστίχα αφού το χωριό μας είναι όχι μόνο μαστιχοχώρι αλλά είναι και η γενέτειρα του ιδρυτή της ΕΜΧ Γιώργου Σταγκούλη. Έτσι το «Σχινοκάραβο» σαλπάρισε για τον διαγωνισμό του δήμου Χίου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τηρώντας πλέον το έθιμο, στην πλατεία Πατριαρχών στολίσαμε την αχλαδιά, στην οποία τα μέλη του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας, είχαν φροντίσει να περάσουν λαμπάκια και αφού γέμισε με τα στολίδια που έφεραν από τα σπίτια τους τα παιδιά φωταγωγήθηκε, γεμίζοντας λάμψη τα Χριστούγεννα στο χωριό μας. Μετά την αχλαδιά, τα παιδιά στόλισαν ένα μικρότερο δένδρο και το τοποθέτησαν στην είσοδο της ΠΡΟΟΔΟΥ.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00 στην ΠΡΟΟΔΟ σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία των εργαστηρίων μας. Πρόκειται για τη δραματοποίηση του παραμυθιού της Πόλυς Βασιλάκη, «Ένα μανταρίνι το μυστικό της ζωής», με στοιχεία μουσικοκινητικής, που βασίστηκε στους σκηνικούς αυτοσχεδιασμούς των παιδιών του τμήματος θεατρικής αγωγής και χορογραφίες του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής. Την εκδήλωση θα ανοίξουν τα παιδιά του εργαστηρίου του αρμονίου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των επιτυχόντων παιδιών από την Καλλιμασιά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018-2019. Και τέλος, η περίοδος των γιορτών θα κλείσει με το καθιερωμένο τσάι της Προόδου που φέτος θα συνδυαστεί με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00 στο «Χάραμα».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου