Εκδρομή στα Καρδάμυλα – Κάστρο γριάς – Πιτυός

Κυριακή 21 Οκτ 2018. Ένα χρόνο ακριβώς μετά την πρώτη εκδρομή στα Καρδάμυλα και το Γιόσωνα,  η Πρόοδος διοργάνωσε και δεύτερη, λίγο νοτιότερα, στην περιοχή των Καρδαμύλων – Κάστρο της Γριάς – Πιτυός, διότι μια επίσκεψη δεν αρκεί για να γνωρίσει κάποιος όλη την ευρύτερη περιοχή. Μια εκδρομή με εκπαιδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα, όπως συνηθίζει να κάνει η Πρόοδος.

Η πρώτη στάση έγινε στις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών του «Νηρέα». Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ. Μανώλης Βαποράκης και μας ξενάγησε στον ιχθυογεννητικό σταθμό. Οι εκδρομείς άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία αναπαραγωγής των ψαριών, και εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος των εγκαταστάσεων και της παραγωγής.
Στη συνέχεια οι εκδρομείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα προτίμησε να κάνει ένα ήπιο περίπατο  στα Καρδάμυλα και να απολαύσει τον καφέ της στην πλατεία. Η δεύτερη, κατευθύνθηκε στο κάστρο της γριάς.
Η ανάβαση στο κάστρο της γριάς, αποδείχτηκε λίγο πιο δύσκολη από το αναμενόμενο. Τη δυσκολία την ένοιωσαν μόνο οι μεγαλύτεροι, γιατί τα παιδιά το απόλαυσαν. Έτρεχαν μπροστά και σκαρφάλωναν πάνω στα βράχια σαν τα ….. αγριοκάτσικα και με δυσκολία καταφέρναμε να τα συγκρατούμε για να μην απομακρύνονται. Η θέα όμως από το κάστρο, μας αποζημίωσε. Στην επιστροφή κάναμε μια μικρή παράκαμψη για να δούμε το πηγάδι του «Κουλαλά», που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ενώθηκαν και πάλι και κατευθύνθηκαν στο Πιτυός για φαγητό. Στην ταβέρνα Μάκελος  το φαγητό ήταν εξαιρετικό και η εξυπηρέτηση πολύ γρήγορη. Ακολούθησε ένας μικρός περίπατος και ξενάγηση στο χωριό που κατάληξε στον πύργο, τον οποίο, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να τον δούμε εσωτερικά, διότι ήταν κλειδωμένος.
Στην επιστροφή, το λεωφορείο έκανε στάση για απογευματινό καφέ στο «καφε - γλυκοπωλείο της Άννας», που βρίσκεται στον Άγιο Ισίδωρο, λίγο έξω από το Πιτυός. Στην  Καλλιμασιά φτάσαμε λίγο πριν τη δύση του ήλιου.
Ήταν η 35η εκδρομή της Προόδου, ξεκινώντας το μέτρημα από το 2008, που ξεκίνησε το σωματείο τη συστηματική διοργάνωση εκδρομών και απογευματινών περιπάτων.
Για την όμορφη αυτή εκδρομή, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Αθηνά Θλιβίτη που ανέλαβε όλη τη διοργάνωση, τον κ. Μανώλη Βαποράκη για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Νηρέα και τον κ. Νίκο Γεωργούλη για τη ξενάγηση στο Πιτυός και το κάστρο της γριάς, καθώς και για το εξαιρετικό φαγητό και την εξυπηρέτηση στην ταβέρνα Μάκελος, που είναι ο ιδιοκτήτης.
Η επόμενη ημερήσια εκδρομή, προφανώς, από το νέο έτος.

          Περισσότερα για το Κάστρο της γριάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου