Η Πρόοδος στο 3ο Φεστιβάλ χορών (παράλληλες εκδηλώσεις)



Πέμπτη 7 Σεπ. 2017. Η Πρόοδος και το Λαογραφικό μουσείο Καλλιμασιάς, συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που οργανώνει ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι εν χορώ». Και αυτό γιατί πέρυσι οι φιλοξενούμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι, έφυγαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις.

Τις λεπτομέρειες της περσινής επίσκεψης, μπορούμε να τις δούμε εδώ.  Αν και η διαδικασία ήταν ίδια, ας πούμε πολύ σύντομα, δύο λόγια και για εφέτος.
Τους επισκέπτες στην αρχή καλωσόρισε ο πρόεδρος της Προόδου, Γιάννης Γριμπαμπής, που έκανε και μια σύντομη αναφορά στην Καλλιμασιά και την Πρόοδο και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι «κουτσομπόλες», από τη θεατρική ομάδα της Προόδου. Εδώ είχαμε και ένα απρόοπτο: Λόγω της αλλαγής που έγινε την τελευταία στιγμή στην ημέρα και την ώρα της επίσκεψης, οι δύο από τις τέσσερις «κουτσομπόλες» δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, λόγω υποχρεώσεων. Τη λύση έδωσε ο Γιάννης Κολλιάρος ο οποίος «αμάρτησε για το παιδί του». Ντύθηκε εκείνος «κουτσομπόλης» και μαζί με τη Χρυσάνθη Στέκα και της Ευαγγελία Σωτηράκη, παρουσίασαν το δρώμενο κανονικά. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι στην παρουσίαση βοήθησαν και τα δύο κορίτσια που εργάζονται στο Λαογραφικό μουσείο, η Ανθή Ταναϊνη και Σοφία Μπόη.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Κολλιάρος παρουσίασε στους επισκέπτες το μεγαλύτερο «παιδί» του, το Λαογραφικό μουσείο, και τέλος η κ. Μαρία Καρνουπάκη έδειξε τρόπο δεσίματος του Καλλιμασιώτικου κεφαλομάντηλου, με τη βοήθεια της μαθήτριας Ιωάννας Πάμπαλου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επισκέπτες έφυγαν και εφέτος με τις καλλίτερες εντυπώσεις.
Η Πρόοδος και το Λαογραφικό μουσείο, ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν όλους τους προαναφερόμενους που συμμετείχαν σε όλη αυτή τη διαδικασία, που προβάλει με τον καλλίτερο τρόπο την Καλλιμασιά, αλλά και τους διοργανωτές του φεστιβάλ (Χίοι εν χορώ), για την εμπιστοσύνη μου μας δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου