Κόψιμο Βασιλόπιτας ΠΡΟΟΔΟY (2017)



Παρασκευή 6 Ιαν. 2017. Την πεπατημένη οδό ακολούθησε και εφέτος η Πρόοδος για την κοπή στης βασιλόπιτας, με απονομή επαίνων στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα πολιτιστικά εργαστήρια. Την εκδήλωση παρουσίασε η γραμματέας του σωματείου Αγγελική Κωνσταντίνου.

Μετά τη κοπή της βασιλόπιτας, που έγινε από τον π. Γεώργιο και το μοίρασμα των κομματιών στους τοπικούς φορείς, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πρώτα το εργαστήριο θεατρικής αγωγής παρουσίασε δύο δραματοποιημένα τραγούδια που επιμελήθηκε η κ. Ειρήνη Σταμούλη. Στη συνέχεια το εργαστήριο της ρυθμικής, με υπεύθυνη την κ. Λουΐζα Μιχαλακοπούλου, παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα και τέλος τα παιδικά τμήματα του παραδοσιακού χορού, με υπεύθυνο τον κ Γιώργο Παναγιωτίδη, με χορούς από όλη της Ελλάδα.
Στην είσοδο της αίθουσας, όπως κάθε χρόνο, είχαν εκτεθεί τα έργα των παιδιών της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας με υπεύθυνες τις κ. Αγγελική Νικήτα και Μαρία Μπογή.
Ανάμεσα στην παρουσίαση των τμημάτων έγινε η απονομή των επαίνων στους νέους φοιτητές καλλιμασιώτικης καταγωγής και μοιράστηκαν τα βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Ήταν μια όμορφη βραδιά που όλοι την ευχαριστήθηκαν και φεύγοντας ευχήθηκαν στους διοργανωτές καλή συνέχεια. Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου στον πρόλογό του, η οικονομική κρίση επηρέασε και την Πρόοδο, και από του χρόνου είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις δραστηριότητές της.
Η Πρόοδος ευχαριστεί τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν, όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης και όσους την υποστηρίζουν και την ενισχύουν με οποιονδήποτε τρόπο. Εύχεται δε καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου