20 χρόνια Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς


Κυριακή 27 Νοε 2016. Το Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε με μια όμορφη εκδήλωση. Η πρόοδος, που πρόσφατα γιόρτασε και εκείνη τα 40 της χρόνια, συμμετείχε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη χορωδία της και τη θεατρική της ομάδα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ξενάγηση στο μουσείο, δρώμενο από τη θεατρική ομάδα και παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία της Προόδου, παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων που χάνονται και σπάνιων εργαλείων, παρουσίαση των προγραμμάτων για μαθητές που πραγματοποιήθηκαν στο μουσείο, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Αυτό που επισημάνθηκε από όλους, είναι η ανάγκη εξεύρεσης νέου μεγαλύτερου χώρου, αφού τα πέντε χιλιάδες εκθέματα που διαθέτει από σαράντα παραδοσιακά επαγγέλματα, ασφυκτιούν μέσα στον υπάρχοντα χώρο.

Ο δημιουργός του μουσείου Γιάννης Κολλιάρος και οι συνεργάτες του, που με πολύ μεράκι και κόπο συγκέντρωσαν τα αντικείμενα και έστησαν το μουσείο, πρέπει να είναι υπερήφανοι για το επίτευγμα τους, που αναμφισβήτητα είναι το στολίδι της Καλλιμασιάς. Ευχόμαστε γρήγορα να βρεθεί νέος μεγαλύτερος χώρος, ώστε να αναδειχθεί ο θησαυρός που περιέχει το μουσείο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου