Εκδρομή στη Βολισσό 9-10-2016


Κυριακή 9 Οκτ. 2016. Είναι η τρίτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια που η Πρόοδος «εξορμά» στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής, αφού πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και έχει ανθρώπους που την αγαπούν και πρόθυμους να μας ξεναγήσουν. Αυτή τη φορά επισκεφτήκαμε στη Βολισσό, τον κάμπο της και τις παραλίες της.

Το διώροφο λεωφορείο του «Κανάρη» ακολούθησε τη διαδρομή Καρυές, Αυγώνυμα, Ελίντα, Σιδηρούντα. Στη Βολισσό, με οδηγό τον Βαγγέλη Ζήκο, επισκεφθήκαμε πρώτα το Σχολείο (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) όπου μας περίμενε ο διευθυντής του Σωτήρης Παραδείσης για να μας ξεναγήσει και να μας παρουσιάσει την έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μεταξύ των φωτογράφων μαθητών εντοπίσαμε και δύο Καλλιμασιωτάκια). Η ξενάγηση συνεχίστηκε με επίσκεψη στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, την Αρχαιολογική Συλλογή Βολισσού και στάση για καφέ στην πλατεία.

Από εκεί οι εκδρομείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα συνέχισε με το λεωφορείο και επισκέφτηκε το οινοποιείο «Κεφάλα» και στην συνέχεια την Αγία Μαρκέλλα. Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε με τα πόδια. Πρώτα ξενάγηση μέσα στο χωριό από το Βαγγέλη τον οδηγό μας και στη συνέχεια πεζοπορία σε σημασμένο μονοπάτι στον κάμπο της Βολισσού που καταλήγει στο Μάναγρο. Επειδή και μεταξύ των πεζοπόρων υπήρχαν οινόφιλοι, έγινε μια μικρή παράκαμψη για το οινοποιείο «Κεφάλα», όπου ο ιδιοκτήτης της μας προσέφερε κέρασμα και μας παρουσίασε το οινοποιείο. Μετά τον κάμπο η πεζοπορία συνεχίστηκε στις παραλίες: Μαγεμένα, Λημνιά, Λευκάδια και Λήμνος. Όλη η διαδρομή εξαιρετικά όμορφη που έκανε όλους να ξεχάσουν την κούραση των πέντε χιλιομέτρων. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στη Λήμνο όπου έφαγαν και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους. Η επιστροφή, για να μη δούμε πάλι τα ίδια,  έγινε από τη διαδρομή Σιδηρούντα, Λιθί, Βέσσα, Αρμόλια, Καλαμωτή, Νένητα.

Και αφού όλοι περάσαμε όμορφα, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας εξυπηρέτησαν και μας βοήθησαν. Κατ’ αρχήν στον οδηγό - ξεναγό μας Βαγγέλη Ζήκο και τον Γιώργο Χαλάτση από την ομάδα «Φίλοι των μονοπατιών της Χίου», τον πολιτιστικό σύλλογο της Βολισσού, τον διευθυντή του Γυμνασίου Σωτήρη Παραδείση, το οινοποιείο Κεφάλα, τον οδηγό του λεωφορείου και βέβαια τις «δικές μας» Ειρήνη Πουλερέ και Πλουμή Κουμελά που ανάλαβαν όλες τις συνεννοήσεις και την οργάνωση της εκδρομής. Και στην επόμενη με το καλό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη αυτή που πραγματοποιήσατε στην περιοχή μας και για τα καλά σας λόγια.Σας περιμένουμε ξανά με μεγάλη χαρά για να ανακαλύψουμε καινούργιες περιπατητικές διαδρομές που έχει εντοπίσει και μας έχει υποδείξει ο κύριος Γεώργιος Χαλάτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή