40 χρόνια ΠΡΟΟΔΟΣ



Στις 13 Αυγ. 2016 στο Πνευματικό Κέντρο γιορτάστηκαν τα 40 χρόνια πολιτιστικής δράσης και προσφοράς του Σωματείου με μια λιτή, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση. Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου, Γιάννη Γριμπαμπή, η φιλόλογος Ειρήνη Πουλερέ, ένα από τα πιο παλιά μέλη, αναφέρθηκε στο χρονικό της ίδρυσης της Προόδου, τη μετέπειτα πορεία της και την ανεκτίμητη προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας και γενικότερα της Χίου. Αυτά όλα αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από ένα βίντεο με πολλές φωτογραφίες και νοσταλγική μουσική που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ., Κοσμάς Μανές.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όσους διετέλεσαν πρόεδροι της Προόδου, οι οποίοι με τη σειρά τους πήραν το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ιδιαίτερη συναισθηματική χροιά είχε ο χαιρετισμός του πρώτου αιρετού προέδρου, Χρήστου Κρουσουλούδη, χάρη στις προσπάθειες του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου. Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν και στα μέλη όλων των Δ.Σ.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης έκθεση φωτογραφίας από την πλούσια και μακροχρόνια δράση του Σωματείου, την οποία επιμελήθηκε ο πρόεδρος, Γιάννης Γριμπαμπής, καθώς και έκθεση βιβλίων Καλλιμασιωτών συγγραφέων, την οποία επιμελήθηκε ο θεολόγος και μέλος του Δ.Σ., Κώστας Καρατζάς.
Την παρουσίαση έκανε ο εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του Σωματείου, Αχιλλέας Φιστουρής, ενώ θα πρέπει να σχολιάσομε ότι η παρουσία του κόσμου σε σχέση με την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του Σωματείου ήταν αντιστρόφως ανάλογη.




         ε. Φωτογραφίες από την 40χρονη δράση της ΠΡΟΟΔΟΥ (σχόλιο: οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αναρτήθηκαν προσωρινά χωρίς ταξινόμηση, χωρίς επεξεργασία και σε χαμηλή ανάλυση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει οριστική, πλήρης και λεπτομερής ανάρτηση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου