Ομιλία με θέμα «Διαδίκτυο: Ο γνωστός άγνωστος»

Κυριακή 29 Νοε 2015. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν ένα μέσο απόκτησης γνώσης, επικοινωνίας, διασκέδασης όλων και ειδικά των εφήβων. Όμως, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος του εθισμού, της παραβίασης της ατομικότητας, της παρενόχλησης, της προβολής ακατάλληλου περιεχομένου, οι έφηβοι και οι γονείς τους πρέπει να είναι ενήμεροι.

Για τον λόγο αυτό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, η ΠΡΟΟΔΟΣ οργάνωσε σχετικές ομιλίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου με την κα Μελαχροινούδη Ευαγγελία, εκπαιδευτικό, πιστοποιημένη συνεργάτη του προγράμματος «αριάδνη» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, και τον dr Πάμπαλο Γιώργο, εκπαιδευτικό Πληροφορικής και μέλος του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Χίου, σε θέματα γονικού ελέγχου.
Αν και το εύρος μιας τέτοιας διάλεξης είναι τεράστιο, οι ομιλητές κατάφεραν μέσα στον περιορισμένο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους, να μας ενημερώσουν για τα σημαντικότερα σημεία αυτού του προβλήματος της σύγχρονης εποχής, που προβληματίζει πάρα πολλούς.
Την περίληψη της ομιλίας, μπορείτε να το διαβάσετε και αν θέλετε να την τυπώσετε, από εδώ.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές που αποδέχτηκαν πρόθυμα να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας.