Παρουσίαση πολιτιστικών εργαστηρίων ΠΡΟΟΔΟΥ (2014)


      Σάββατο 17 και 24 Μαΐου 2014. Σε δύο συνεχόμενα Σάββατα (παραμονές εκλογών) έγινε εφέτος η παρουσίασης της δουλειάς των πολιτιστικών εργαστηρίων της Προόδου. Το πνευματικό κέντρο γέμισε για μια ακόμα φορά με τους γονείς και συγγενείς που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους πάνω στη σκηνή, αλλά και το αντίθετο, με παιδιά που καμάρωσαν τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους, αφού στα εργαστήρια της Προόδου συμμετέχουν όλες οι ηλικίες (συνολικά 150 άτομα περίπου).
Την πρώτη ημέρα (17 Μαΐου)  η εκδήλωση ξεκίνησε με τα τρία τμήματα της Ρυθμικής γυμναστικής με υπεύθυνη την κ Λουΐζα Μιχαλακοπούλου. Το πρόγραμμά τους είχε τίτλο «Στο χορό των Αστερισμών» και ήταν βασισμένο πάνω σε κείμενα της κ. Ευαγγελίας Μελαχροινούδη.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους που επιμελήθηκε η κ. Αγγελική Κωνσταντίνου, όπου παρουσιάστηκε, εν συντομία, η δραστηριότητα της Προόδου κατά την παρελθούσα εκπαιδευτική περίοδο.
Η εκδήλωσε έληξε με τα τμήμα του Παραδοσιακού χορού, με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Γριμπαμπή. Παρουσιάστηκαν δύο παιδικά τμήματα, ένα εφηβικό και δύο ενηλίκων, με χορούς από τη Χίο, την Ήπειρο, τα Κύθηρα και τη Θράκη.
Στον προθάλαμο της αίθουσας είχαν αναρτηθεί τα έργα των παιδιών από τα τμήματα της Ζωγραφικής, με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Νικήτα.
Τη δεύτερη ημέρα (24 Μαΐου)  η εκδήλωση ξεκίνησε με την ταινία μικρού μήκους της κ. Αγγελική Κωνσταντίνου, η οποία επαναπροβλήθηκε για όσους δεν παρευρέθηκαν την πρώτη ημέρα.
Ακολούθησαν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που συμμετέχουν στα τμήματα της Μουσικοκινητικής παραδοσιακής αγωγής με υπεύθυνη την Μίνα Κρανάκη. Παρουσίασαν το έθιμο με τις φωτιές του Άη – Γιαννιού και τον Κλήδονα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα δύο τμήματα της Χορωδίας (παιδιών και ενηλίκων) με υπεύθυνη την κ. Βίνα Αμπανούδη, που επέδωσαν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του  Μ. Χατζιδάκη, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Τόκα, Δ. Μούτση και Μ. Πλέσσα. Για τη χορωδία έπαιξαν: πιάνο η Λαμπρινή Μπλάνη και Μαριάννα Κουμελά, κιθάρα ο Γιάννης Καρνουπάκης, Δημοσθένης Τσελίγκας και Παντελής Ορφανός και μπουζούκι ο Στέλιος Ζανίκος.
Στον προθάλαμο της αίθουσας εκτέθηκαν τα έργα των παιδιών από τα τμήματα της Κεραμικής με υπεύθυνη την κ. Μαρία Κασαπίδου.
Έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των πολιτιστικών εργαστηρίων της εκπαιδευτικής περιόδου 2013 -14. Να σημειώσουμε ότι η Θεατρική ομάδα της Προόδου, που λειτουργεί παράλληλα με τα πολιτιστικά εργαστήρια, θα μας παρουσιάσει τη δουλειά της τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο.
Να μην ξεχνάμε όμως και αυτούς που εργάστηκαν, ανιδιοτελώς βέβαια, για την οργάνωση της εκδήλωσης: Τον Ματθαίο Γριμπαμπή που επιμελήθηκε την αφίσα και το πρόγραμμα, τον Κοσμά Μανέ που χειρίστηκε τον ήχο και τα φώτα, τον Κώστα Σταμούλη για τη φωτογράφηση, τον Μάρκο Λεοντσίνη για τη βιντεοσκόπηση και τα μέλη του ΔΣ που ανέλαβαν όλες τις υπόλοιπες εργασίες.
Η Πρόοδος ευχαριστεί θερμά όλους του παραπάνω, αλλά ιδιαίτερα τις δασκάλες και τους δασκάλους  των εργαστηρίων για την αξιέπαινη δουλειά τους, τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και όλους όσους στηρίζουν το σωματείο, με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας.