Ομιλία με θέμα «Το φαινόμενο της παιδικής βίας»


Κυριακή 3 Νοε 2013. Η ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο, με τον ψυχολόγο κ. Παντελή Α. Πρώϊο και θέμα «Το φαινόμενο της παιδικής βίας και η ευθύνη μας να το αντιμετωπίσομε», αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και κατατοπιστική. Ο ομιλητής ανέλυσε, με  ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, τα αίτια της βίαιης συμπεριφοράς των παιδιών και έδωσε συμβουλές, προς γονείς και εκπαιδευτικούς, πώς να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα.
Παρότι η ομιλία διήρκησε περίπου δύο ώρες, οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον. Μάλιστα, όσες φορές ο ομιλητής τους ρώτησε αν κουράστηκαν για να σταματήσει, αυτοί τον προέτρεπαν να συνεχίσει.
Το θέμα της παιδικής βίας έχει πολλές πτυχές και δεν εξαντλείται σε μία διάλεξη. Αυτό έγινε κατανοητό από παρευρισκόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι συζήτησαν με τον ομιλητή για το ενδεχόμενο περεταίρω συνεργασίας.
Η Πρόοδος ευχαριστεί θερμά τον κ. Παντελή Πρώϊο, που πρόθυμα αποδέχτηκε την πρόσκλησή της, να μας μιλήσει για το σοβαρό αυτό φαινόμενο.
Όμως δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα των γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας, παρότι υπήρξε επαρκής ενημέρωση. Ίσως είναι και αυτό ένα φαινόμενο που θα πρέπει να μας απασχολήσει.



Διαβάστε περισσότερα για :
Το έντυπο με «μικρές συμβουλές για γονείς», που διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους.