Ομιλία με θέμα την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων

   Κυριακή 29 Μαρ 2009. Στο πνευματικό κέντρο έγινε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Φυτοφάρμακα: ορθή χρήση – επιπτώσεις - φυτοπροστασία στη βιολογική γεωργία.»
  Ο κ. Παντελής Σαλιάρης (Πολιτικός Μηχανικός), γνωστός σε όλους μας για την ενασχόληση του με την χλωρίδα της Χίου, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην χλωρίδα και πανίδα της Χίου, αλλά και τους κινδύνους που κρύβουν για τον άνθρωπο.

    Η κ. Κουκούλη Έφη (Γεωπόνος) στη συνέχεια συνέστησε σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα τονίζοντας ιδιαίτερα τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να παίρνει κάποιος καθώς και ότι πρέπει να διαβάζει προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και να ζητάει τη συμβουλή γεωπόνου όταν είναι αυτή αναγκαία.
    Η κ. Μαρίκα Κοκκινάκη (Γεωπόνος) μίλησε για τη βιολογική γεωργία που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση παραγωγής, οικολογικού προσανατολισμού. Στη βιολογική γεωργία χρησιμοποιούνται ήπιες μορφές καλλιέργειας και μέσα φυτοπροστασίας που δεν βάζουν σε κίνδυνο το περιβάλλον καθώς και τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Στο τέλος της εισήγησης έδωσε ένα παράδειγμα βιοκαλλιέργειας της ελιάς.
    Μετά τους ομιλητές το λόγο πήρε το κοινό που έκανε ερωτήσεις και φάνηκε ότι το θέμα τους απασχολεί ιδιαίτερα. Άλλωστε γνώριζαν τη σοβαρότητα της χρήσης των φυτοφαρμάκων για τους ίδιους τα παιδιά τους και το περιβάλλον.


Διαβάστε τα έντυπα που διανεμήθηκαν στην εκδήλωση

α. Ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων (Ε. Κουκούλη)
β. Βιοκαλλιέργεια ελιάς (Μ. Κοκκινάκη)