Παρουσίαση πολιτιστικών εργαστηρίων ΠΡΟΟΔΟΥ (2009)

   Σαββατοκύριακο 25 - 26 Απρ 2009. Το εκπολιτιστικό σωματείο μας πραγματοποίησε ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στα εργαστήρια και τα παιδιά της «Προόδου». Αναλυτικότερα, το Σάββατο 25 Απριλίου η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των τμημάτων μοντέρνου χορού. Τα παιδιά που χόρεψαν στους ρυθμούς του «Μama mia», «Live your life», και «Apologize», φάνηκε ότι διασκέδασαν πολύ με αυτό που έκαναν.
Οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες καμάρωναν δικαίως και ο κόσμος απόλαυσε το θέαμα που παρουσίασαν οι λιλιπούτειοι χορευτές.
Η δασκάλα του χορού η Βερονίκη Δαλάτση αγωνιούσε για τους μικρούς μαθητές της, αλλά την έβγαλαν ασπροπρόσωπη. Στη συνέχεια τα παιδιά από το εργαστήριο του Θεατρικού παιχνιδιού παρουσίασαν την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε διασκευή για το παιδικό θέατρο της Σ. Ζαραμπούκα. Η διδασκαλία και η επιμέλεια του έργου έγινε από την πάντα συνεπή και δημιουργική Ειρήνη Σταμούλη.Το τμήμα το παραδοσιακού χορού αν και νεοσύστατο παρουσίασε έξι χορούς Το τμήμα αυτό άρχισε πολύ αργότερα σε σχέση με τα άλλα εργαστήρια, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται και για την παράδοση, γι αυτό και χρέος μας είναι να τα στηρίζουμε. Δασκάλα του χορού η Ειρήνη Αρνίδη που ελπίζουμε να έχουμε μαζί μακροχρόνια συνεργασία. Στο ισόγειο του κτιρίου υπήρχε έκθεση με έργα των μαθητών του τμήματος ζωγραφικής. Δασκάλα, η πολύ αγαπητή τα τελευταία χρόνια κα Αγγελική Νικήτα.
Την Κυριακή 26 Απριλίου ήταν η μέρα αφιερωμένη στο εφηβικό τμήμα μοντέρνου χορού που παρουσίασε το musical του Andrew Lloyd Webber «CATS». Τα κορίτσια του τμήματος ήταν φανταστικά. Πρόσφεραν απλόχερα στο κοινό πλούσιο θέαμα και συγκίνηση. Ήταν μια παράσταση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλες επαγγελματικές και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλα τα παιδιά και φυσικά στη δασκάλα τους κα Βερονίκη Δαλάτση που με υπομονή και μεγάλη αγάπη και πάθος για τη δουλειά της πρόσφεραν σε μας αυτή τη ξεχωριστή βραδιά.
Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά με ατέλειωτες ώρες πρόβας και με όλα τα προβλήματα που είχε το κάθε παιδί να αντιμετωπίσει (μαθήματα, εξετάσεις). Νομίζω ότι τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια διαβεβαίωση ότι αναγνωρίζουμε πλήρως τον κόπο και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Η παράσταση παρουσιάστηκε πάλι στα παιδιά και τους μαθητές από την Πολωνία, Φινλανδία και Γαλλία, που επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS.

Περισσότερες φωτογραφίες
(Από τη δεύτερη ημέρα)