Εκδήλωση με θέμα «Μνήμες από τον πόλεμο του 40»

    Τρίτη 28 Οκτ 2008. Την ημέρα εθνικής επετείου στην αίθουσα της Προόδου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης του πολέμου του ΄40 και της γερμανικής κατοχής. Οι Καλλιμασιώτες που έζησαν εκείνα τα χρόνια και ήταν χαραγμένα στη μνήμη τους τα γεγονότα, οι σκληρές συνθήκες ζωής και ο αγώνας επιβίωσης, αφηγήθηκαν στους συγχωριανούς τους και τις νεότερες γενιές εμπειρίες συγκλονιστικές και πολλές φορές πέρα από κάθε φαντασία. Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι :Στράτος Κρουσουλούδης, Δέσποινα Ζηλανάκη, Γιάννης Βεζυργιάννας, Μαργαρίτης Φιστουρής, Κώστας Κουμελάς και Δημήτρης Λυμπούσης.
Αναγνώσεις αφηγήσεων Καλλιμασιωτών, που έζησαν τον πόλεμο: Γιώργη Μπόλια, Κώστα Μπόλια, Αγγελικής Κωνσταντίνου, Σιδερή Ανδρεάδη, Βαγγέλη Πεφάνη, Γιώργη Μαραβέλη, Κώστα Περίκου (από την εκτέλεση του).
Ακούστηκαν οι φωνές: Ευτυχίας Ψαρού, Μαριγώς Σύλλα.
Αναφορά επίσης έγινε από τον κ Κώστα Βούκουνα για τους Καλλιμασιώτες θύματα του πολέμου.
Στην εκδήλωση πήρε μέρος και η χορωδία του Γυμνασίου μας με τραγούδια της εποχής.
Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα απόσπασμα από το μονόπρακτο έργο του Γιάννη Κολλιάρου «Γεια σου προϊστάμενε». Διάβασαν οι : Κουκούλη Έφη, Σταμούλη Ειρήνη, Μονογιούδης Παντελής, Μανές Κοσμάς και Γιάννης Κολλιάρος. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από Καλλιμασιώτες και όχι μόνο. Όταν η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη αξίζει να μνημονεύεται, γιατί ένας από τους στόχους του σωματείου μας είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στις εκδηλώσεις του χωριού μας.