Περίπατος στα βόρεια της Καλλιμασιάς (7-11-2021)

    Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021. Ο καλός καιρός μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμα Κυριακάτικο απογευματινό περίπατο. Αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά της Καλλιμασιάς, στις περιοχές Πλακιδιώτισσα, Μαλόβρυση, Απαλαρίνα, Βραχελινός, Μπελάμπουδα, Πασπαλάς.

Η σχεδίαση περιπάτου αυτή την εποχή είναι δύσκολη γιατί αφενός ασφαλής πρόγνωση καιρού υπάρχει μόνο λίγες ημέρες πριν από τον περίπατο και αφετέρου ο διαθέσιμος χρόνος για περπάτημα είναι πολύ περιορισμένος, αφού σκοτεινιάζει πολύ νωρίς. Έτσι την Παρασκευή το αποφασίσαμε και το ανακοινώσαμε και την Κυριακή το επιχειρήσαμε.


    Ξεκινήσαμε στις 4:00 μ.μ από τον Κουματό έχοντας σχεδιάσει μια βασική διαδρομή 2,8 χιλιομέτρων και τρείς ακόμα εφεδρικές – συμπληρωματικές διαδρομές, που η κάθε μία προσθέτει περίπου μισό επιπλέον χιλιόμετρο στην αρχική διαδρομή. Τελικά επιλέξαμε να περπατήσουμε περίπου 3 χιλιόμετρα μέσα με μια ήρεμη φύση που κυριαρχεί το χρυσοκίτρινο χρώμα του φθινοπώρου και τερματίσαμε μετά από 1,5 ώρα στο πρώτο γεφύρι.

Όπως το συνηθίζουμε, καταγράψαμε στους χάρτες της google την κύρια διαδρομή των 2,8 χιλιομέτρων, αλλά και τις συμπληρωματικές που αυξάνουν την συνολική απόσταση μέχρι τα 4 χιλιόμετρα, για όποιον επιθυμεί να επιχειρήσει τον περίπατο μόνος του ή με την παρέα του.

Και στην επόμενη εκδρομή και το καλό.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δείτε τον χάρτη της διαδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου