Απογευματινός περίπατος προς τα «Πανιά» (10-5-15)



Κυριακή 10 Μαι. 2015. Η πρώτη εκδρομή - απογευματινός περίπατος που οργάνωσε η Πρόοδος εφέτος. Τα τριάντα περίπου άτομα που ακολούθησαν το απόλαυσαν, αφού η ημέρα ήταν ιδανική για περπάτημα. Το δρομολόγιο ήταν:  Κουματός – Λάκκοι - Μύλοι - Αγ. Παντελεήμονας Πανιών, όπου κάναμε στάση για καφεδάκι. Η επιστροφή  έγινε από Λίμνη και Αγ. Παρασκευή.

Το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη στον Άγιο Πέτρο και στη συνέχεια από μονοπάτι της περιοχής, μετάβαση στον Αγ. Παντελεήμονα Πανιών. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι το μονοπάτι έκλεισε σε ένα σημείο λόγω της εγκατάλειψης και αναγκαστήκαμε να παρακάμψουμε τον Αγ. Πέτρο. Μια άλλη φορά θα πάμε και εκεί.
Η εγκατάλειψη είναι εμφανής σε αρκετά μέρη, όμως φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα, αφού σε κάποια σημεία έχει γίνει κλάδεμα των δένδρων και η περιοχή καλλιεργείται πάλι.
Στην επιστροφή μπαίνοντας στην Καλλιμασιά, κάποιοι δεν επέστρεψαν αμέσως στα σπίτια τους αλλά έκαναν μια μικρή βόλτα από τη Ρουσσά και την Πατέλα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι αρκετοί είχαν να περάσουν τόσα χρόνια από εκεί, που τους φάνηκαν αγνώριστα. Και γεννήθηκε το ερώτημα: Τις γειτονιές της Καλλιμασιάς τις γνωρίζουμε; Μήπως πρέπει ένα απόγευμα να οργώσουμε και ένα απογευματινό περίπατο μέσα στα δρομάκια και στις γειτονιές της Καλλιμασιάς; Θα το έχουμε στα υπόψη.