Παρουσίαση του βιβλίου «Θυμήσου να ζήσεις»

         Κυριακή 26 Ιαν 2014. Η Πρόοδος είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο πνευματικό κέντρο την παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγχωριανής μας Ελένης Συράκη, με τίτλο «Θυμήσου να ζήσεις». Θεωρούμε ότι είναι μεγάλη τιμή που η κ. Ελένη Συράκη επέλεξε την Πρόοδο και μέλη του Δ.Σ για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της στο αναγνωστικό κοινό της Χίου.

Η γραμματέας του συλλόγου μας Κατερίνα Συράκη έκανε την παρουσίαση, ενώ ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Μανές και το μέλος του Δ.Σ Χρυσάνθη Στέκα, διάβασαν  αποσπάσματα από το βιβλίο.
Στο τέλος η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της, αλλά και για το επόμενο που ετοιμάζει. Μίλησε επίσης  για τα «σημαντικά» πρόσωπα και για τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Χίου, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα βιβλία της.
Υπήρχε μεγάλη προσέλευση του κόσμου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το ενδιαφέρον του κοινού παρέμεινε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. 
Ευχόμαστε, το νέο βιβλίο της κ. Συράκη να έχει επιτυχημένη πορεία και στην ίδια κουράγιο να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο.