Κόψιμο βασιλόπιτας της ΠΡΟΟΔΟΥ (2009)

    Τρίτη 6 Ιαν 2009. Την ημέρα των Θεοφανείων είχαμε την καθιερωμένη εδώ και χρόνια κοπή της βασιλόπιτας. Στην αρχή έγινε το καλωσόρισμα του κόσμου από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Γιάννη Γριμπαμπή και ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς του χωριού μας μαζί με τις ευχές όλων για μια καλή και δημιουργική νέα χρονιά. Στη συνέχεια το πολιτιστικό σωματείο απόνειμε αναμνηστικά στους μαθητές της Καλλιμασιάς που στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου 2008 κατάφεραν και πέρασαν σε κάποια σχολή των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.
Η απονομή γίνεται για πρώτη φορά, με στόχο να γίνει θεσμός και για τα επόμενα χρόνια. Οι μαθητές (φοιτητές πλέον) που τιμήθηκαν είναι: Βοξάκης Ε. Παντελής, Κουμελά A. Λεμονιά, Κουτσουράδη Σ. Κωνσταντίνα, Μανδηλαρά Ι. Αργυρώ και Στεφανίδου Ι. Λεμονιά.
Την σκυτάλη πήρε το Ίδρυμα «Ζηλανάκη» που τίμησε δια του γραμματέα του την επί πολλά χρόνια πρόεδρο του ιδρύματος και δασκάλα του δημοτικού σχολείου κ. Πρίνου Μαρία. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που αποφοίτησαν με άριστα από το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και έγινε αναφορά στους φοιτητές που αυτή τη στιγμή παίρνουν την υποτροφία του ιδρύματος.
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης παρακολουθήσαμε: α) μια δραματοποίηση ενός παραμυθιού με τίτλο «συναγερμός στη φάτνη» από το θεατρικό εργαστήρι της προόδου με την επιμέλεια της κ Σταμούλη Ειρήνης και β) δυο σύγχρονους χορούς από το χορευτικό τμήμα μοντέρνου χορού με την επιμέλεια της κ.Βερονίκης Χασάνογλου - Δαλάτση. Την είσοδο του κτηρίου στόλιζαν ζωγραφιές των παιδιών του τμήματος ζωγραφικής με την επιμέλεια της κ. Νικήτα Αγγελικής. Τα παιδιά αλλά και οι δασκάλες τους έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους με αποτέλεσμα να ευχαριστήσουν τον κόσμο(που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Προόδου) και να τους δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δουλειά που γίνεται στα εργαστήρια.