Θεατρική Ομάδα

     Το Σωματείο από την ίδρυσή του δημιούργησε τη δική του Θεατρική Ομάδα, και κατά καιρούς ανέβασε επιτυχημένες παραστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται το θεατρικό έργο «Το θεριό του ταύρου» του Αζίζ Νεσίν, αποσπάσματα από τις «Εσωτερικές ειδήσεις» του Μάριου Πόντικα,  αποσπάσματα από την αρχαία τραγωδία «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και τα έργα του Γιάννη Κολλιάρου «Οι γλάροι», «Τυπογραφικό λάθος» και Καραγκιόζης με ηθοποιούς. Την σκηνοθεσία έκανε ο Γιάννης Κολλιάρος, εκτός από το πρώτο που σκηνοθέτης ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας.

 
Το 2010, μετά από μερικά χρόνια αδράνειας, η θεατρική ομάδα της «Προόδου» επαναλειτουργεί και ανεβάζει τις παρακάτω παραστάσεις:
Το 2010 την κωμωδία  του Γιάννη Κολλιάρου «Οι κερατάδες». Στην παράσταση αυτή συμμετείχε και η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κοινής «Ο Φάρος».
Το 2011 μια σπονδυλωτή σατιρική επιθεώρηση, που περιλάμβανε θεατροποιημένες πραγματικές ιστορίες με εύθυμο περιεχόμενο, που συνέβηκαν κατά το παρελθόν στην Καλλιμασιά και τα γύρω χωριά.
Το 2012  την παράσταση με τίτλο «Ας θυμηθούμε τα παλιά», που περιλάμβανε ποιήματα του Γιώργου Σουρή,  ένα μονόπρακτο με τίτλο «Οι κουτσομπόλες»  και Καραγκιόζη, όχι με φιγούρες, αλλά με ηθοποιούς.
  Το 2014 αποσπάσματα από τις κωμωδίες: Τυπογραφικό λάθος, Πρόταση γάμου και Λυσιστράτη. 
    Το 2015 στην σπονδυλωτή κωμωδία «Σκηνές απ’ το παλιό μας το χωριό».
Ο ιθύνων νους της Θεατρικής Ομάδας είναι ο Γιάννης Κολλιάρος, που έγραψε τα κείμενα και σκηνοθέτησε όλες τις παραστάσεις.
Αξίζει να τονίσουμε ότι:
Οι ηθοποιοί είναι κάτοικοι της Καλλιμασιάς, της Κοινής αλλά και άλλων χωριών, που, αν και ερασιτέχνες, αποδίδουν άριστα το ρόλο τους.
Στα περισσότερα έργα χρησιμοποιήθηκε το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής, (για να μη ξεχνιέται).
Ό,τι απαιτείται για μια παράσταση (σκηνικά, κουστούμια, μάσκες, πρόγραμμα, ηχητικά, φωτιστικά κλπ), κατασκευάζεται από τα μέλη μας αφιλοκερδώς.
Όλες οι παραστάσεις, μετά από την Καλλιμασιά και την Κοινή, παρουσιάστηκαν και σε άλλα χωριά με ελεύθερη είσοδο (όπως γίνεται άλλωστε και με όλες τις εκδηλώσεις της «Προόδου»).